Joost üzerine notlar
March 2nd, 2007 •
Daha önceleri The Venice Project adı ile tanıdığımız Joost üzerine uzun zamandır yazmak istesem de programı indirip kullanabilmek için gerekli olan davetiyeye bir türlü sahip olamadığımdan bu yazı yaklaşık üç ay sonraya ertelendi. Joost ekibinin iki gün önce beta kullanıcılarına yeni davetiyeleri göndermesiyle ben de davetiye sahibi oldum. Daha önceki davetiye isteÄŸimi unutmayarak davetiye gönderen Türker‘e bir kez daha teÅŸekkürler.
Lafı uzatmadan henüz deneme fırsatı bulamayanlar için Joost’u kurulum aÅŸamasından baÅŸlayarak tanıtmaya çalışalım. Yazıda yer alan ekran görüntülerini orjinal boyutlarında görmek için üzerine tıklamanız gerekiyor.
Joost‘un 9,38mb büyüklüğündeki kurulum dosyasını çalıştırmak için tıkladığınızda önce dosyalar açılıyor ve hemen ardından kurulum sihirbazı sisteminizin Joost’u çalıştırmak için yeterli konfigürasyona sahip olup olmadığını söylüyor. EÄŸer yeterli konfigürasyona sahipseniz Next butonuna tıklayıp bir sonraki adıma geçiyorsunuz. Joost’u çalıştırmak için kullandığım bilgisayarın ekran kartı paylaşımlı olduÄŸundan bilgisayar Joost’un istediÄŸi sistem gereksinimlerini karşılayamadı. Ancak bu yüklemenin gerçekleÅŸmeyeceÄŸi anlamına gelmiyor. Hatta en altta yükleme iÅŸlemine devam etmenizi öneririz gibi bir ifade yer alıyor.
İkinci adımda programın nereye yükleneceÄŸini yükleme iÅŸlemi bittikten sonra Joost’u baÅŸlatmak isteyip istemediÄŸinizi seçiyorsunuz. İkinci adımda son olarak yapmanız gerekense kullanıcı sözleÅŸmesini okuyup onaylamanız.
Üçüncü adımda mail adresinizi ilgili alana yazıyorsunuz. Mail adresini alana yazdıktan sonra install butonuna basarak programı
yüklüyorsunuz.

Program yüklenirken eÄŸer kullandığınız firewall alarm verirse uygun bir kural oluÅŸturup joost’un sunucuya baÄŸlanma isteÄŸine isteÄŸine onay vermelisiniz.
Joost kurulum işleminin hemen ardından tüm ekranı kaplıyor. İlk olarak Joost şifrenizi girmeniz gereken bir ekranla karşılaşıyorsunuz. Joost, şifrenizi doğrulamak için sunucuya bağlanıyor.
Eğer bu adımda internet bağlantınız yoksa program aşağıdaki imajda görebileceğiniz hatayı veriyor ve şifrenizi tekrar denemeniz için bir önceki ekrana geri dönmek yerine sizi programdan çıkmaya zorluyor.
Şifreniz onaylandıktan sonra sizi karşılayan açılış ekranı.
MTV’den seçtiÄŸim bir program. Altta yer alan ekran görüntüsünde de görebileceÄŸiniz gibi Joost üzerinden izlediÄŸiniz programları oylayabiliyorsunuz. Ayrıca programı izlerken diÄŸer kullanıcılarla sohbet etme imkanınız da var. Joost’un sunduÄŸu widgetler sayesinde programı istediÄŸiniz gibi özelleÅŸtirebiliyorsunuz.

Programın kurulumu kadar kullanımı da basit ancak program ayarlarının yapıldığı sistem menüsü altında yer alan başlıkların
tekrar etmesi ilk anda bir kafa karışıklığına yol açıyor.
Daha fazla ekran görüntüsü için flickr üzerinde oluşturduğum sete bakabilirsiniz.
Notlar
- Joost’ta yer alan programların görüntü kalitesi çok kaliteli olmamakla birlikte kareler akarken izleyeni rahatsız edecek kadar takılmıyor.
- Hesabınızla Joost’u birden fazla bilgisayara kurabiliyorsunuz.
- Her geçen gün yeni bir kanal Joost’a katılıyor ve henüz Joost’un ne kadar geniÅŸleyebileceÄŸini tahmin etmek de oldukça güç.
- Joost aynı zamanda tam bir kota canavarı. Yaklaşık 7 saatlik bir Joost seansı sonunda 3gb’lık kotanızın hepsini gözden çıkartmak zorundasınız.
- Eğer Joost geniş kitlelere ulaşacaksa bilgisayardan çıkıp Apple TV ve TiVO gibi ürünlerin yanında saf tutmalı zira kimse yayılarak televizyon izlemek varken bilgisayar karşısında televizyon izleme zahmetine katlanmaz.
Davetiye İsteyen?
Joost’u denemek isterseniz elimde bulunan iki adet davetiyeyi meraklısıyla paylaÅŸabilirim. Davetiyeler yorumlama aparatını kullanarak yorum yapan ilk iki kiÅŸinin olsun.
İlgili yazılar:
RSS aboneliklerinizi Skype ile okuyun
Skype ifadeleri
Skype konuşmalarınızı kaydedin
Eğer bu yazıyı beğendiyseniz RSS aracılığıyla abone olarak gelecekte eklenecek yazıları da kolayca okuyabilirsiniz.
Rastgele Yazılar
35 Responses (Add Your Comment)
-
-
aHMET March 2, 2007at 21:23
davetiyelerden birine talibim
-
ben de ikinci olabilir miyim?
-
e-posta adresinizi bıraksaydınız olabilirdiniz
-
hâlâ şansım var mi?
-
Fikirsel March 4, 2007at 23:41
Kaldıysa alıyım:)
-
Malesef taze bitti
terken ve ahmet nickli arkadaÅŸlara gitti davetiyeler. -
göktürk March 15, 2007at 14:24
davetiyesi olan arkadaÅŸlar sizde bizi davet edersiniz seviniriz.davetiye ararken içinde bulduÄŸunuz hali düşünüp durumumuzu anlayın lütfen…
-
bende davetiye alabilrmiyim? başka davetiye bulabilrsem herkeze dağıtıcam sadece yorum yazanlara tabiki
-
bu arada e-mail adresim:Berkinkayalar@gmail.com ve göndereceğin davetiyede password du da olsun!!!
-
Davetiyesi olan arkadaşlar bir davetiye de bana yollarsanız sevinirim, teşekkürler
-
terken April 4, 2007at 03:01
elimde 5 tane davetiye var. benimkini abacus’ten aldigim icin yine buradan haber vereyim dedim. yorum kismini sisirmek istemem. bana e-mail gonderen ilk 5 kisiye davetiyeleri verecegim. adresim -alt cizgileri silerek- t_e_r_k_e_nATgmailNOKTAcom
-
şimdiden teşekkürler
-
soner April 11, 2007at 21:38
arkadaşlar merhaba, her yerde joost davetiyesi aradım ama bir türlü bulamadım. elinde olan varsa gönderebilir mi?
çok teşekkürler şimdiden
soner.coban@boun.edu.tr mail adresim -
mehmet poyrazer April 13, 2007at 12:49
arkadaşlar elinde davetiyesi olan bir arkadaş da bana gönderirse çok mutlu eder beni saygılar emailim: mpoyraz71@hotmail.com şimdiden teşekkürler
-
yakamoz April 16, 2007at 01:49
Arkadaslar, elinizde Joost Davetiyesi varsa gönderir misin? Hepinize selamlar
survivor_1974@yahoo.de -
güzel bir program olduğu kesin.. açıklamalar ve yorum çok bilgilendirici olmuş..
-
Cagatay April 27, 2007at 23:09
ArkadaÅŸlar imanım gevredi nette davetiye diye. Gönderirseniz çok sevineceÄŸim. Şİmdiden teÅŸekkürler…
harzemsah@msn.com adresim
(Çok zor değil boşa gitmesin davetiyeler:)) -
İLKER April 29, 2007at 16:42
YAA BEN MAC İŞİ İLGİLİ BİR FİRMADA ÇALIŞIYORUM.İNCELEME YAPMAM GEREKİYOR.DAVETİYE ALABİLİRSEM ÇOK SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
ilkerlafci@hotmail.com -
kerem April 30, 2007at 19:17
arkadaşlar joost davetiyeniz warsa gönderebilirmisniz? şimdiden teşekkürler
-
kerem April 30, 2007at 19:19
mail adresim kerem713@hotmail.com
-
esra May 7, 2007at 13:39
arkadaslar lütfen banada davetiye yollayın lütfeeeen…
-
esra May 7, 2007at 13:42
enigmaa79@hotmail.com emailim davetiye yollarsanız sevinirim.ltf
-
budaneki May 8, 2007at 08:01
Arkadaşlar dünden itibaren joost kullanıcılarına 1000 er davetiye göndermeye başladı. Kullanıcılar lütfen bizede davetiye yollarsa seviniriz.
-
admin May 8, 2007at 11:44
Merhabalar,
Gigaom isteyen herkese davetiye vermeye başladı. tek yapmanız gereken formu doldurarak davetiye başvurunuzu tamamlamak. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. -
çok güzel açıklamışın teşekkürler bilgin için. arkadaşlar elinde davetiyesi olanlar var ise bana davetiye yolluya bilirmi şimdiden tşk. ozeleposta@gmail.com
-
Kerem May 15, 2007at 08:11
Arkadaşlar elinde davetiyesi olup vermek isteyen stingfist@gmail.com a bi tane gönderebilirmi? Çok teşekkürler!
-
Muratti May 15, 2007at 12:24
Selamlar. Bende bu tv grubuna dahil olmak istiyorum. Davetiyesi olan var ise bana gönderebilirmi acaba? Şimdiden teşekkürler. .
-
tekasur May 15, 2007at 15:34
davetiye almak istiyorum mümkünse tekasur@gmail.com
-
Bende bu tv grubuna dahil olmak istiyorum. Davetiyesi olan var ise bana gönderebilirmi acaba? Şimdiden teşekkürler. .
-
tomtom June 12, 2007at 06:26
Uzun zaman davetiya araıyorum. Davetiyesi olan var ise bana gönderebilirmi acaba? Şimdiden teşekkürler. .cengiz_r@hotmail.com
-
Çok merak ettiğim bir teknoloji, sitemde de tanıtmak isterim ama daha indirip kuramadım bile
-
Benim Joost davetiyem vardı. Kullanımı için mail gönderilmiÅŸ. Ancak ben artık Pardus kullanıyorum. Joost’u Linux(Pardus) de kullanma imkanımız olmayacak mı artık?..




Ben Kayıhan Turgutoğlu. 1998 yılından bu yana dijital mecra yönetimi üzerine çalışıyorum. Bu süreçte bir çok KOBİ...
Rica ederim. Davetiyenin hakkini sonuna kadar vermissin ama eline saglik