Sealand prensinden izin çıkmadı
Daha önce Korsanista’a Özgürlük başlığıyla teknoist’te yer alan Pirate Bay‘ın Sealand’ı alma çabaları Sealand prensi Michael Bates’in CBS söyleşisinde yaptığı açıklamalarla suya düşmüş görünüyor. Prens Michael Bates yaptığı açıklamada dosya paylaşımına karşı olduğunu belirterek Sealand’ı Pirate Bay’a satmak gibi bir niyetlerinin olmadığını söylüyor.
Dundee Üniversitesi’nden Profesör Robin Churchill ise İngiltere’de uygulanan hukuk kurallarınının Sealand üzerinde de geçerli olduğunu belirterek, Pirate Bay’ın Sealand‘ı alma girişimini anlamsız buluyor.
Daha önce Piratebay, Sealand’ı alamazsa fiyatı 50,000 dolardan başlayan diğer adalarla ilgineceğini açıklamıştı (Pirate Bay’ın şuana kadar topladığı para mikatarı ise 19,941 dolar).
Eğer bu yazıyı beğendiyseniz RSS aracılığıyla siteye abone olarak gelecekte eklenecek diğer yazıları da okuyabilirsiniz.
Fatih Arslan Said,
January 24, 2007 @ 1:54 am
Zaten belliydi alamayacaklarını, ama buradan önemli olan oluşturdukları kitleler ve oluşumlar. Partisi bile var. Yapabilecekleri, ve imkanları bu yüzden yüksek. O parayla da gider avukat parası, sunucu alırlar gibime geliyor. Boş durmuyorlar bari, inandıklarının arkasında duruyorlar, ki diğerlerinden ayıran en belirgin fark da bu.
ahmet Said,
September 23, 2007 @ 9:08 am
sealandı kazaklar aldı